Wednesday, May 20, 2009

Uji Diri 3:Kenapa ye???



Bismillah walhamdulillah....

Assalamualaikum semua, kabare?Waras?Alhamdulillah(^^)v.Terima kasih saya ucapkan kepada pengunjung blog Cinta Agung kerana masih lagi sudi melawat dan memberi komen untuk blog ni.Bahang imtihan masih lagi 'panas' dengan 2 subjek telah berjaya diharungi.5 subjek lagi sedang menunggu di hadapan.Mudah-mudahan dipermudahkan urusan oleh Allah Ta'ala.

Untuk slot 'Uji Diri' kali ni, Cinta Agung ingin mengemukakan kepada sahabat-sahabat 9 soalan.

1-Kenapa Tarzan tidak mempunyai jambang?
2-Kenapa juruterbang Kamikaze memakai topi keledar?
3-Kita tahu kelajuan cahaya, apakah kelajuan kegelapan?
4-Kenapa ada istilah 'tidur seperti bayi' sedangkan bayi akan terjaga setiap 2 jam?
5-Kenapa pembakar roti mempunyai 'setting' untuk suhu yang tinggi sehingga mampu menghapuskan roti?
6-Kenapa lampu peti ais hanya ada dalam ruang sejuk, bukan ruang sejuk beku?
7-Kenapa irama lagu A, B, C, D, E, F, G,.....dan Twinkle Twinkle Little Star sama?
8-Kenapa kita tekan butang lif lebih daripada sekali?
9-Kenapa kita tekan butang 'remote' lebih kuat walaupun kita tahu bateri hampir habis?

Itu saja soalannya.Cuba jawab kalau boleh.Ok, selamat mencuba...Wassalam.(^^)v

Nota Kaki Cinta Agung:
*Terima kasih kepada Akhi Munif sebab bagi soalan ni.
*Talian hayat dibuka sepanjang masa.Tanyalah sape-sape pun....huhuhu

6 comments:

pink_butterfly said...

ala...xde jwpn ke?

Cinta Agung said...

Jawapan?kita sama2 la pikir....

pink_butterfly said...

ok...jom sama fkr...

janji kena fkr gak tauu...

nti sy dtg cni balik nak dgr jwpn dr enchek cinta agung.... hehe...

Rahmat said...

Entah la Labu...kenapa cinta agung xtry jawab dulu soalan2 tu..atau diri dh ter uji...hahahaha...

Cinta Agung said...

Tuk Us Rahmatku syg,Cinta Agung dh ade jwbannye..tunggu!!

Rahmat said...

huahahahaa...x aci sungguh, ada jawapan rupanya..tp ramalan hamba..rasanya jawapan dier cam ringkasss je...