Wednesday, June 17, 2009

E-VOIZ merajuk...VOIP memujuk


Bismillahirrahman Ar-rahim... Assalamualaikum semua(^^), Erm, Alhamdulillah boleh lagi update blog ni.Akhir-akhir ni, makin banyak idea nak tulis kat blog ni.Tapi nak update selalu tak dapatlah sebab di rumah tak ada internet. Cerita: Dah hampir 3 minggu Cinta Agung tak telefon Malaysia.Mak dah berkali hantar SMS katanya, "bila nak telefon umah?"Kesian Mak...
Sepanjang berada di Mesir ni, saya hanya guna e-voiz untuk telefon Malaysia.Nak tahu apa itu E-voiz?E-voiz merupakan talian melalui internet tapi caranya kena beli nombor pin yang berharga LE 20 bersamaan USD 5.Sejak kebelakangan ni, e-voiz tak dapat nak guna.Sedih betul....Mungkin E-voiz merajuk sebab kemunculan VOIP sejak kebelakangan ini yang menarik minat ramai pengguna.VOIP macam E-voiz juga tapi harganya lebih mahal lagi kalau tidak silap LE 54.50.

Akhirnya, VOIP berjaya memujuk hati ini untuk menggunakannya walaupun dulu agak berat juga nak guna.Mahal sangat....Tapi kalau tak guna, tak dapatlah telefon Malaysia.Kesian e-voiz....Walau apapun, terima kasih E-voiz kerana banyak berjasa kepada pengguna-pengguna di sini.Wassalam



Nota Kaki Cinta Agung:
*LE(Genih) merupakan matawang Mesir