Tuesday, July 28, 2009

Apa Respon Anda....

Bismillahirrahman Ar-rahim...

Assalamualaikum w.b.t...Hari ini, apabila dibuka halaman kosmo.com.my, saya dapati satu berita dari tanah Palestin yang menyatakan peningkatan penduduk haram Yahudi di Tebing Barat.Berikut adalah keratan akhbar yang saya petik daripada akhbar tersebut:


BEBERAPA penduduk haram Yahudi mengubah suai sebuah rumah di Baitulmaqdis Timur semalam.


BAITULMAQDIS - Jumlah penduduk haram Yahudi di Tebing Barat meningkat kepada 304,569 orang, lapor sebuah akhbar Israel semalam.

Akhbar Haaretz melaporkan, jumlah itu adalah 2.3 peratus lebih tinggi berbanding 289,600 orang pada 2008 dan ia merupakan angka tertinggi setakat ini.

Pendudukan haram itu sekali gus mencabar permintaan Amerika Syarikat (AS) yang mahu Israel menghentikan semua bentuk penempatan bagi memudahkan proses damai dengan Palestin.

Jurucakap tentera, Mejar Guy Inbar enggan memberikan sebarang komen berhubung perangkaan itu.

Sementara itu, Utusan Khas Presiden AS, Barack Obama iaitu George Mitchell kembali ke Israel semalam untuk menemui Presiden Israe, Shimon Peres dan Perdana Menteri Benjamin Netanyahu hari ini. - AP

Bagi saya, perkara ini tidak pelik kerana puak-puak Yahudi ini memang tidak tahu bahasa pendamaian.Apa yang mereka tahu adalah bahasa Jihad dan peperangan.Tapi malangnya, ada juga dikalangan orang Islam yang sanggup diperkudakan oleh Yahudi La'natullah ini.Semoga Allah menghancurkan golongan-golongan ini.Wallahu 'alam...

Nota Kaki Cinta Agung:

*......(@-@)

No comments: